Loading

PRZYSTAWKI POLECANE PRZEZ SZEFA KUCHNI

-Łosoś marynowany w limonce i miodzie z czerwoną porzeczką i czosnkiem niedźwiedzim
-Filet z kaczki podwędzany dymem czereśniowym, z puree selerowo-jabłkowym i polskimi ziołami

 DANIA GŁÓWNE POLECANE PRZEZ SZEFA KUCHNI

-T-bone Steak z masłem czosnkowym, ziemniakami opiekanymi i fasolką szparagową
-Comber jagnięcy z karmelem i orzechami oraz  sosem kurkowym i opiekanymi ziemniakami w mundurkach
-Pierś z kaczki z szarą renetą, puree z zielonego groszku i miodem akacjowym
-Halibut pieczony podany z dzikim ryżem i sosem kaparowym na bazie białego wina z naszej winnicy(Cuvee- Johanniter i Solaris) –

PRZYSTAWKI

– Roladka z wędzonego łososia serwowana na grzankach
– Delikatny grillowany Camembert z karmelizowaną gruszką i żurawiną
– Grillowany bakłażan faszerowany serem ricotta i marynowanym pomidorem
– Befsztyk tatarski z siekanej polędwicy
– Małże Św. Jakuba smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki

ZUPY

– Wykwintna zupa borowikowo-smardzowa
– Rosół z kaczki z domowym makaronem
– Żurek z jajkiem i kiełbasą
– Francuska zupa cebulowa z grzankami

DANIA MIĘSNE

– Pałacowy gulasz z dziczyzny z kaszotto warzywnym oraz z czerwoną kapustą
– Kaczka pieczona z karmelizowanymi jabłkami, ziemniakami smażonymi oraz modrą kapustą
– Polędwiczki wieprzowe z sosem z zielonego pieprzu, kopytkami oraz parzonymi brokułami
– Sznycle cielęce z frytkami
– Policzki wołowe z białą gorczycą, kaszą jaglaną z kurkami, podane z sosem buraczano-jabłkowym na bazie wina
– Żeberka w marynacie miodowo – śliwkowej z pieczonymi ziemniakami, zasmażaną kapustą oraz sosem Barbecue
– Stek z polędwicy wołowej z grillowanymi ziemniakami i warzywami
– Supreme z kurczaka z talarkami ziemniaczanymi oraz blanszowanym szpinakiem i pomidorkami cherry

DANIA Z RYB

– Smażony pstrąg faszerowany masłem i czosnkiem z ziemniakami oraz sałatami z cytrynowym vinegrette
– Filet z łososia z dzikim ryżem oraz marchewką baby
– Mule nowozelandzkie (10 szt.) duszone w białym winie, skórce z limonki, czosnku i natce pietruszki

PAŁACOWE PRZYSMAKI

– Tagliatelle z łososiem, cukinią i marynowanymi pomidorami
– Pierogi ruskie ze śmietaną
– Pierogi z mięsem kaczki okraszone cebulką
– Pierogi z jeleniem w sosie smardzowym
– Placki ziemniaczane z cukinią podawane ze smardzami w śmietanie

SAŁATKI

– Sałatka z grillowaną polędwicą wołową, sałatami, selerem naciowym,
pomidorem, czerwoną cebulą, sosem z mango i jalapeno
– Grillowana rolada kozia (150g) z francuskiego sera pleśniowego podana na grzankach i zielonej sałacie
– Sałata z sosem Vinegrette

DANIA DLA DZIECI

– Rosół z makaronem
– Naleśniki (2 szt.) z jabłkami i nutellą
– Sznycelek drobiowy z frytkami

DESERY

– Sorbet owocowy
– Szarlotka z lodami i bitą śmietaną
– Sernik Pałacowy z sosem malinowym
– Deser lodowy
– Suflet czekoladowy z kremem Namelaka
– Jabłko pieczone z cynamonem, żurawiną i bakaliami, podane z pianką waniliową